• Freys Hyrverk
    Hyrverksaktiebolaget Frey

Vår historia

Freys Hotels har en rik historia fylld av spännande händelser och intressanta berättelser. Hotellen härrör från ett av de äldsta transportföretag i Sverige, registrerat redan 1896. Från häst och vagn till de allra första bilar på gatorna i Stockholm handlar vår historia om framgång, övertaganden och expansioner inom flertalet affärsområden. Freys är en av Stockholms äldsta varumärken. Vårt företagsnamn kommer från en häst som nästan alla Stockholmare kände till och hyste beundran inför. Frey var namnet på den kraftfulla och kloka häst som vann den enormt uppmärksammande distansritten mellan Stockholm och Jönköping 1895.

Och det som en gång började med att transportera rika Stockholmare med häst och vagn har i modern tid  blomstrat till ett företag bestående av två personliga hotell i centrala Stockholm, lägenheter och ett hus för långtidsboende, ett hälsocenter, en resebyrå och en Limousine Service. Och det kommer säkert att bli fler verksamheten ...

Freys Hotel öppnar 1989. Eftersom Freys Hyrverk var välkänd i Stockholm, och är fortfarande, lanserades Freys Hotel som ett hotellet med egna limousiner.  I dagsläget har vi 127 rum varav en svit mitt i centrala Stockholm och står stadigt kvar omringad av stora hotellkedjor på Vasagatan. 

Freys Hotel Lilla Rådmannen. Freys Hotels öppnar Hotel Lilla Rådmannen 1999 i Stockholm och skapar en förlängning av det ursprungliga hotellet på Bryggargatan. Med 62 rum och en fantastisk takterrass intill den stora shoppinggatan Drottninggatan blir Freys Hotel Lilla Rådmannen snabbt ett mycket uppskattat hotell. I Februari 2009 Freys Hotel öppnar ännu ett hotell, Hotel Bakfickan. Ett tvåstjärnigt komplement till våra befintliga hotell. Med ett centralt läge och samma välbekanta känslan från våra befintliga hotell. Hotel Bakfickan stängs dock ner i december 2013 och genomgår en uppfräschning av möbler och inredning för att sen öppna igen under våren/sommaren 2014 i ny skepnad och istället som ett  3 stjärnigt hotell som tillhör Hotel Lilla Rådmannen. 

Om du är intresserad av att läsa hela vår spännande histora så finns Boken om Freys i lobbyn och på alla rum.