Upptäck Stockholm med Freys

 Vi har tagit fram - Explore Stockholm with Freys där vi varje månad tipsar om olika restauranger, museum, familjevänliga aktiviteter och månadens event.

Till månadens video här >>

Nedan kan du ta del av våra övriga rekommendationer.

RESTAURANGER
Vi är många på Freys som mer än gärna äter god mat på restaurang. Därför blir listan lång med personliga tips på just restauranger. Låt dig inspireras och fråga oss gärna för mer information!

Aifur  
Här kan du dricka mjöd och få riktig vikingakänsla då alla servitriser är utklädda i vikingakläder och hälsar sällskap välkomna med valthorn. Besticken och glasen ska efterlikna det som man åt med under vikingatiden och här får du smaka riktig svensk mat.

Barbro 
Litet och gemytligt. Avsmakningsmenyn rekommenderas. Som sagt inte så stort och kan därför ibland vara svårt att få bord.

Berns Asiatiska 
Inkluderar smaker från hela Asien i ståtliga lokaler. Atmosfärenär en upplevelse i sig. Alltid god och vällagad mat och brunchen är bland de mest prisvärda i stan.  

Carls Deli 
I entréplan på Hötorgshallen ligger denna italienska restaurang och delibutik. Serverar utsökt mat med fina råvaror. Litet och intimt. 

Farang 
Vällagad mat med annorlunda smaker som skiljer dem från andra asiatiska restauranger.

Fem små hus
Rustik miljö med gamla källarvalv i Gamla Stan. På menyn hittar du många svenska klassiker med en liten tivst. 

Geronimos  
Stora Margaritas och god mexikansk mat i en gammal vinkällare i Gamla stan. Supermysigt, härlig atmosfär och med ett litet loft med sittkuddar som man kan krypa upp till med en god drink. 

Gondolen
En av Stockholms bästa utsikter och bartenders. Solnedgång med "Gondolen Sour" är svårslaget.

Hermans
Dukar upp med vegetarisk mat och bjuder även på en fantastisk utsikt över Stadsgårdshamnen och Strömmen.

Himlen 
En skybar som bjuder på goda drinkar och fantastisk utsikt högt över huvudstaden.

Kasai 
En japansk restaurang och cocktailbar. Här bjuds det på härliga smaker och festlig stämning. Perfekt val om man efter maten vill ta en drink i baren eller till och med dansa lite.

Ljunggren 
En klassiker som aldrig slår fel. Dag som kväll serveras god asiatisk mat. Perfekt efter en shoppingdag på söder.

Meatballs for the People
Här kan du äta köttbullar i alla tänkbara varianter och baren bjuder in till ett skönt häng med utsikt över matsalen och det öppna köket.

Mälarpaviljongen
Mitt på Norr Mälarstrand på Kungsholmens sydöstra strand ligger Mälarpaviljongen. Café, restaurang, bar och skönt häng i en underbar miljö vid Riddarfjärden. Detta ställe har HBTQ-publiken som sin främsta målgrupp men välkomnar alla som vill njuta av en härlig stund både på land och på angränsande flytpråmar. Här kan du ta en fika, äta en god lunch eller middag, dricka lite vin eller kanske förfesta lite innan du går ut i Stockholmsnatten. 

Sovel
En riktigt bra köttrestaurang som ligger vid Sickla köpcentrum strax utanför city. En av få restauranger i Sverige som erbjuder både Kobe och Vagyubiff från japan. Väl värt ett besök.

Strandbryggan
Ett trevligt ställe intill vattnet nedanför bron till Djurgården som bjuder in till att slå sig ner för ett glas och något gott att äta.

Swing by Golfbaren
Minigolf och mat= BRA combo. Här erbjuds såväl fine-dining i matsalen som en lite mer avslappnad barmeny vid minigolfen. En perfekt kvällsaktivitet för hela familjen.

TAK  
Ligger nära Freys Hotel, trevlig personal, vällagad mat, goda drinkar och underbar utsikt. På sommaren har de en gigantisk takterrass där man kan sitta och njuta av solnedgången.

Tako 
Superfräscha lokaler och fantastisk mat med influenser från Japan och Korea. Mycket att välja på.

Tennstopet
Här serveras tidlösa klassiker i en trivsam miljö. En mycket uppskattad restaurang även bland våra gäster.

Trattorian 
Mysig restaurang vid Norr Mälarstrand precis vid vattnet som serverar god italiensk mat.

FIKA - CAFÉER

Kaffekoppen
I gamla stan finns Café Kaffekoppen där man kan fika nere i källarvalven från 1600talet. Ett mysigt café med många trevliga alternativ på menyn.

Flickorna Helin
Njut en kaffe med hembakt eller ät en god lunch på detta mysiga café som ligger insprängt i Skånska Gruvan. Under sommaren finns även en uteservering med utsikt över Djurgårdskanal.

UTSIKT ÖVER STOCKHOLM

En promenad längs Söder Mälarstrand i solnedgången
Utsikten mot Stadshuset från Söder Mälarstrand när himlen är som vackrast bjuder på magi, väl värt att föreviga med kameran.

Beundra vyerna från Katarinavägen 
Från utsiktsplatsen vid Katarinavägen på Söder ser du ut över gamla stan, Skeppsholmen och Djurgården samtidigt. Med båtar som passerar förbi i maka takt är det en fröjd att bara stå och njuta av utsikten.

Lunch med utsikt
Oavsett om du uppskattar konsten som finns på Moderna museet rekommenderas en lunch eller fika där i restaurangen. Här finns en av Stockholms bästa utsikter över Djurgården från deras gigantiska glasvägg. 

Utkiksplats Skinnarviksberget
Utkiksplats Skinnarviksberget rekommenderas för att njuta av fin utsikt över Stockholm, perfekt för en picknick i trevligt sällskap!

UTFLYKTER

Rosendals Trädgård 
Mysig dagsutflykt året runt där du kan njuta av trädgården alla säsonger - erbjuder ofta aktiviteter för barnfamiljer.

Hallwylska museet
Gå med på en guidad visning eller ta dig runt på egen hand.Går du med på en guidad visning får du även se de övre våningsplanen och mer av huset än om du tar dig runt på egen hand. Efter ett besök på museet rekommenderas att ta spårvagnen ut till Waldemarsudde där du kan strosa i den vackra parken.

Vaxholm 
Under årets varmare månader är Vaxholm ett mysigt ställe att besöka över dagen med en fin brygga, mysiga butiker och härliga restauranger. Från Strömkajen och Nybrokajen går båtarna som tar 45-75 minuter beroende på val av båt. 

Fredhällsklipporna
På Kungsholmens västligaste del hittar du Fredhällsklipporna, en härlig oas mitt i stan. Med sitt sydvästläge lyser solen på dessa kala klippor hela dagen och här kan du se solen gå ner på kvällen. Ta med picknick, lite gott vin eller grillen och njut av sköna sommarkvällar här. Glöm inte att ta med dig badkläder för ett skönt dopp i det blå. Du hittar hit genom att ta tunnelbanans gröna linje västerut och hoppa av vid stationen Kristineberg. Gå under tunnelbanespåret och sedan till höger ner mot vattnet och du är snart där.

Promenera längs Strandvägen till Djurgårdsbron eller ta spårvagnen dit. Stanna på den vackra bron och njut av bästa utsikten. Nuvarande bron stod klar1896, samma år som varumärket Freys kom till. Gå sen över bron och vik av till vänster. Efter 5 minuter är du framme hos Flickorna Helin. Ta en kaffe med hembakt där eller ät en god lunch på detta mysiga café som ligger insprängt i Skånska Gruvan. Nu är du redo för sång, dans och nostalgi på fantastiska ABBA-museet ett stenkast därifrån. Härifrån kan du sen fortsätta till Gamla Stan med djurgårdsfärjan (SL-kort gäller) eller ta spårvagnen tillbaka till Hamngatan för att besöka Hallwylska Palatset, ett magnifikt gammalt hem med samlingar av konst, antikviteter, vapen. Museet brukar även ha intressanta tillfälliga utställningar. Sommartid rundar du av med en drink på palatsets fina innergård. 

Promenera till shoppingstråket Drottninggatan och vik av ner mot gamla stan, Passera förbi slottet på vägen och passa på att se vaktparaden, upplev alla små gränder. När du kommer fram till slutet på Gamla Stan och Slussen. Ta färjan mot Djurgården med bland annat Vasamuseumet, Skansen och Gröna Lund. På vägen tillbaka kan du välja spårvagnen mot T-Centralen för vidare promenad mot hotellet. En heldag där du hinner med att göra ”ett fullt varv” av innerstan och får se många delar på en gång!

Picknick på Djurgården 
Ta bussen t.ex en bit förbi Skansen och Gröna Lund, kliv av och promenera ner mot vattnet för att hitta ditt smultronställe. I Stockholm finns många gröna parker och vackra klippor som passar utmärkt för picknick, fråga i receptionen för mer infomation.

Du kan köpa Stockholms Pass hos oss.
1 dag - vuxen 669 kr barn 6-15 år 335 kr
2 dag - vuxen 929 kr barn 6-15 år 465 kr
3 dag- vuxen 1129 kr barn 6-15 år 565 kr

Läs mer vad som ingår här>>

Vi säljer även SL-kort, enkelbiljett, 24 timmars samt 72 timmars för såväl vuxen som rabatterad biljett.

Vår huvudstad har mycket att erbjuda och vi delar gärna med oss så att du ska kunna uppleva så mycket som möjligt av Stockholm under en dag. Kom förbi receptionen så ser vi till att hitta något som passar just dina önskemål. Välkommen till Stockholm. Välkommen till Freys Hotel Lilla Rådmannen!