FAQ

Vilka öppettider har hotellet?
Hotellet är öppet måndag till lördag 07.00-23.00 och söndagar 07.00-22.00. För incheck övriga tider vänligen kontakta hotellet för koder. För utcheck tidigare än 07.00, vänligen kontakta receptionen dagen före avresa för betalning och beställning av frukostpåse. Vänligen ta med rumsnyckel vid hemkomst efter hotellets stängning.

Vilken tid kan jag checka in och checka ut?
Vi har garanterad incheckning från 15.00. Ankommer ni tidigare än 15.00 och rummet inte är färdigt ställer vi gärna in era väskor i vårt bagagerum. 
Utcheckning sker senast 12.00. Vi kan i mån av plats ordna sen utcheckning för 250 kr fram till klockan 14.00 eller 500 kr fram till kl 16.00. Kontakta gärna receptionen kvällen innan avresa om ni önskar sen utcheckning.

Vilka betalkort kan man betala med?
Vi accepterar de flesta betalkort.

Kan man betala med Euro?
Man kan betala med Euro om man vill, men växlingskursen hos oss är inte lika bra som hos växlingskontoren.Vi har endast möjlighet att ge tillbaka växel i SEK, därför att föredra att betala med svenska kronor eller med kort.
 
Har ni bagageförvaring?
Vi har ett bagagerum som gäster kostnadsfritt får utnyttja för sina väskor. Vi tar ej ansvar för eventuella värdesaker som förvaras där.
 
När serveras frukosten?
Vår frukostbuffé serveras måndag-fredag mellan 07.00–10.00 och lördag-söndag 07.30–10.30. Önskas tidigare frukost meddelas detta till receptionen kvällen innan. OBS! På sommaren och helgdagar gäller ej ordinarie frukosttider. Kontakta receptionen för mer information.
 
Hur mycket kostar en taxi till Arlanda flygplats och Bromma flygplats?
Beroende på taxibolag så varierar priset ca 500-600 SEK. För hjälp att boka taxi, kontakta receptionen.
 
Har ni någon restaurang?
Ja, hotellets restaurang ligger i markplan vid receptionen. I restaurangen, Belgobaren Moules & Beer serveras vällagad mat med belgiska influenser och det är även här du startar dagen med frukostbuffé . Vi har även vår lobbybar bredvid receptionen som är öppen måndag-lördag 16.00- 22.30 samt söndagar 17.00- 21.00.

Takterrass
Vår takterrass ligger på plan 6 i samma byggnad som huvudentrén. Hiss går till våning 5 därefter är det en trappa för att ta sig till terrassen. Hotellnyckeln används för access.
 
Har ni något gym?
Nej, men det finns många gym och friksvårdsanläggningar i området. Vi tipsar om att träna på Wasa Club som ligger ett stenkast ifrån hotellet. Wasa Club är en mycket trivsam träningsanläggning med personlig atmosfär där du hittar fem squashbanor, ett stort modernt gym i två våningar och fräscha omklädningsrum med bastu. Boka din squashbana genom att ringa receptionen på tel 08-30 32 25. Självklart kan du även hyra din racket och köpa din squashboll i receptionen. Öppettiderna är mån-tors 06.30 – 22.30, fre 06.30 – 20.15, lör 9-18, sön 10-19 och anläggningen är alltid bemannad.

Har ni internetuppkoppling?
Vi har fritt WiFi på hela hotellet. För mer information om lösenord kontakta receptionen.
 
Vilken är den närmaste tunnelbanestationen?
Rådmansgatan är den närmaste stationen (gröna linjen) Om du reser med tunnelbanan rekommenderar vi att kliva av tåget längst bak. Har du mycket eller tungt bagage rekommenderar vi att gå till höger på Sveavägen sedan in på Tegnérgatan, fortsätt fram till Drottninggatan och ta höger, därefter går du vänster in på Rådmansgatan. Den kortare vägen består av stentrappor. Du går då till vänster ut från stationen, upp för trapporna sedan fortsätter du rakt fram på Rådmansgatan så kommer du till Hotel Lilla Rådmannen
 
Hur hittar man lättast till er?
Från Centralen: Till fots är det lättast att följa Vasagatan mot Norra Bantorget, vidare in på Upplandsgatan och sedan höger på Rådmansgatan. Åker du kollektivt tar du tunnelbanans gröna linje till Rådmansgatan. 

Finns det parkering?
Vi har garage som tillhör hotellet. Taxan ligger på 300 kr/dygn och garaget är öppet 07.00 - 23.00. För gatuparkering gäller taxa under vardagar 07.00-19.00 samt lördagar 11.00-17.00, övrig tid fri parkering.

Finns det någon åldersgräns för att bo på Freys?
För att bo hos oss utan en vuxen måste man ha fyllt 18 år. 

Hur hanterar Freys Hotels personuppgifter?
Det är viktigt för oss att du kan känna dig trygg när du lämnar dina personupp-gifter till oss. I denna pdf  beskriver vi hur och varför vi behandlar dina uppgifter i våra marknadsföringsaktiviteter. Vi samlar in de personuppgifter du lämnar till oss, t.ex i samband med bokning, när du kontaktar oss eller använder våra digitala kanaler.